Най изявени спортисти випуск 2011

Един от най-изявените спортисти от випуск 2011г. на НВУ „Васил Левски” е лейтенант Емил Иванов Стоичков. Още в началото на своята служба като курсант, лейтенант Стоичков се вкючва в представителният отбор по футбол на военният университет, с който печели редица призови места в общоармейски шампионати, а също и в отборите по военен трибой и дуелна и щафетна стрелба с автомат калашников. През 2007г. станва индивидуален общоармейски шампион по военен трибй, а с отборът по дуелна и щафетна стрелба заема призово място в едноименният шампионат. След това започва активно да се занимава с бойни изкуства. Участва в републиканско състезание по муай тай. През 2010г. взема дейно участие във възобновяването на демонстрации по специализиран ръкопашен бой.

 

Лейтенант Павлина Бориславова Николова е най-изявен спортист сред дамите от випуск 2011г. на НВУ”Васил Левски”. Тя взима активно участие в много турнири и състезания. Най добрите и постижения са:

Държавно военно индивидуално – отборно първенство по лека атлетика

100м – 2 място индивидуално;

200м – 3 масто индивидуално;

Щафета 4х100м – 2 място отборно;

Щафета 4х400 – 1 място отборно

Комплексно отборно класиране в първенството – 1 място.

През 2010г. лейтенант Николова взема участие в в първенство по плуване за мъже и за жени. Там отборът на НВУ”Васил Левски” заема 5 място.

 

През 2011г. лейтенант Стоичков и лейтенант Николова получават специална награда от Войскови университетски спортен клуб „Васил Левски”, която им бе връчена от председатяля на клуба – полковник Баев.

Назад