Годишна международна конференция на факултет „Авиационен”

На 11 и 12 април се проведе Годишната международна конференция на факултет „Авиационен” в Долна Митропория. Съорганизатори на международната научна конференция са факултетът „Системи за авиационна сигурност“ на Военновъздушната академия „Хенри Конда” в Брашов, Република Румъния, факултетът „Национална сигурност“ на Университета по военни науки във Варшава, Република Полша, Съюзът на учените в България – клон Плевен и Регионалният академичен център на Българската академия на науките – Плевен.

На форума бяха представени над 70 научни доклада в девет основни направления. Като част от конференцията се проведе международният семинар на тема „Практически измерения на английски език за специфични и академични цели”.

 

Началникът на Националния военен университет  „Васил Левски“ бригаден генерал д-р Пламен Богданов отправи приветствие към участниците в сесията. Пленарен доклад на тема „Дискриминация на уязвимите групи в Република България“ изнесе председателят на Комисията за защита от дискриминация на Република България.

В рамките на пленарната сесия беше направена презентация на колектив на ЕПУ „Теле-управляемия сервизен робот повишаващ качеството на живот на възрастните хора и тези с ограничени възможности – Робко 18“ и „Холономен робот с меканум колела“.

Назад