146 години от гибелта на Апостола

С военен ритуал и поднасяне на венец пред паметника на Васил Левски в Националния военен университет бе отбелязана 146-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата и патрон на университета.

Слово за делото и личността на Дякона произнесе курсант старшина Калоян Пантаджиев.

Почетен караул от НВУ „Васил Левски” , Военният духов оркестър и представители на управлението и академичния състав участваха в общоградското поклонение пред паметника на Апостола в центъра на Велико Търново.

Церемонията започна с литературно въведение за Васил Левски от представители на клуб „Млад възрожденец” и продължи със слово на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Заупокойна молитва отслужи Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий.

Венци и цветя поднесоха заместник-кметът на община Велико Търново проф. д-р Георги Камарашев, председателят на Великотърновския общински съвет, областният управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова, началникът на Националния военен университет „Васил Левски” бригаден генерал д-р Пламен Богданов, представители на институции, общински съветници и жители на града.

Назад