Дванадесети международeн фестивал на военните духови оркестри

За поредна година Националният военен университет „Васил Левски” бе съорганизатор на Международния фестивал на военните духови оркестри. На 21 септември, с дефиле на участниците, пред МДТ „К. Кисимов” започна дванадесетото издание на Фестивала, след което се състоя и официалното му откриване.
Музикалното събитие бе открито от началника на НВУ “Васил Левски” бригаден генерал д-р Пламен Богданов.
Фестивалният оркестър, в който участват формациите на Националния военен университет и Втора механизирана бригада от Стара Загора беше символичният домакин на празника. Чуждестранни гости на фестивала в дванадесетата му годишнина бяха Представителният военен духов оркестър на Въоръжените сили на Полша и Военният духов оркестър на Военноморските сили на Украйна. За поредна година участва оркестърът Националната гвардейска част.
Програмата на фестивала бе част от честването на Независимостта на България. На 22 септември военните оркестри поведоха празничното шествие от Царевец до паметника Майка България и представиха атрактивен спектакъл пред жителите и гостите на града. Част от този спектакъл бяха и строевите хватки и движение с оръжие на представителния блок курсанти от НВУ „Васил Левски”.
 

Назад