Изложба на постери на тема „Физиката в служба на човека”

Над 75 студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ученици от Габрово, Павликени и Велико Търново, и курсанти от трите факултета на Националния военен университет „Васил Левски” участваха в конкурса за постери на тема „Физиката в служба на човека”, организиран за трета поредна година от Военния университет.

Изложбата, с най-добрите 40 постера, участвали в конкурса, бе официално открита на 20 юни в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново. На откриването началникът на Националния военен университет „Васил Левски” бригаден генерал д-р Пламен Богданов връчи грамоти на авторите на отличените постери и им пожела интересът към физиката да се превърна в интерес към науката, и да прерасне в любов към науката. Класиралите се на първите места участници получиха книги от директора на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” д-р Иван Александров.

В категорията "Курсанти и студенти от НВУ" на първо и трето място бяха класирани курсантите първокурсници Мадлен Пенева и Християн Ставрев, а второто място зае Даница Янакиева.

Назад