Ден на отворените врати – показ на въоръжение и техника и демонстративни стрелби на Стрелкови учебен полигон „Беляковец”

На 20 април 2018 година на Стрелковия учебен полигон „Беляковец” Националният военен университет „Васил Левски” проведе Ден на отворените врати.
Бяха направени статични покази на бронетанкова, инженерна, химическа техника, техника за логистична поддръжка, въоръжение и екипировка в Българската армия – стари образци оръжие, леко стрелково оръжие, зенитна установка, технически средства за ядрена химическа и биологическа защита, лека пехотна огнехвъргачка, средства на инженерно осигуряване. Беше демонстрирано скатаване на парашут, маскировка и оборудване на място за снайперист. проведени бяха още демонстрации на дистанционно взривяване, огнемятане с лека пехотна огнехвъргачка, стрелба с въоръжението на танк Т-72 и БМП-23, и стрелба с леко стрелково оръжие.
 
Над 600 ученици от Велико Търново и Сухиндол и още 700 от Габрово, Дряново, Севлиево, Шивачево, Карлово и Клисура бяха на полигона край село Беляковец. Курсанти представяха тактико-техническите данни на различните машини и оръжие. Интерес предизвикаха представителите на клуб „Традиция“, които показаха оръжия, използвани от Българската армия в различни периоди.
 

Назад