Единадесети международeн фестивал на военните духови оркестри

За поредна година Националният военен университет „Васил Левски” бе съорганизатор на  Международния фестивал на военните духови оркестри. На 21 септември, с дефиле на участниците, пред МДТ „К. Кисимов” започна единадесетото издание на Фестивала, след което се състоя и официалното му откриване.

Началникът на НВУ “Васил Левски” бригаден генерал д-р Пламен Богданов откри музикалното събитие. Приветствено слово произнесе заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

 

Символичен домакин на празника бе Фестивалният оркестър, в който участват формациите на Националния военен университет и Втора механизирана бригада от Стара Загора. Традиционен участник в културното събитие бе Представителният гвардейски духов оркестър.

Чуждестранни гости на фестивала бяха военния оркестър на 3-ти армейски корпус Солун, който участва за втора поредна година и Духовият оркестър на Област Одрин, който се представи за първи път пред великотърновската публика. 

Програмата на фестивала бе част от честването на Независимостта на България. На 22 септември военните оркестри поведоха празничното шествие от Царевец до паметника Майка България и представиха атрактивен спектакъл пред жителите и гостите на града. Част от този спектакъл бяха и строевите хватки и движение с оръжие на представителния блок курсанти от НВУ „Васил Левски”.

 

Назад