19 септември - Делегация от министерството на отбраната на Република Ангола посети Националния военен университет „Васил Левски”

     Делегацията бе съставена от шестима офицери, водени от генерал-лейтенант Антонио Хоакила Фернандес – началник на артилерията. Те бяха в България по покана на „Терем Ивайло” ЕАД, Велико Търново.
     Анголската делегация посети НВУ „Васил Левски” на 19 септември и бе посрещната от началника на Университета бригаден генерал д-р Пламен Богданов. В Ритуалната зала на Националния военен университет се проведе работна среща, на която на гостите бе представен брифинг за мисията, целите и възможностите за обучение в Университета.
     Обсъдиха се възможностите за обучение на курсанти, кадети и провеждане на курсове за повишаване на квалификацията на офицери и сержанти.
     След брифинга гостите разгледаха учебно-материалната база на Университета – посетиха кабинети в катедра „Военни науки”, Центъра за дистанционно обучение, Закрития стрелбищен комплекс и разгледаха музейна сбирка на университета.
     
 

Назад