Началникът на НВУ „Васил Левски” награди преподаватели по повод 24 май

   Бригаден генерал Пламен Богданов – началник на НВУ „Васил Левски” награди с грамота преподаватели по повод 24 май – Празник на славянската писменост, на българската просвета и култура.

Бригаден генерал Богданов поздрави управлението на Университета и членовете на академичната общност с празника като каза: „24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. Достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме създали за света, азбуката даваща самочувствие, образованост и културна независимост на славяните. Духовност – празник на знанието, науката и културата, на хората градящи устоите на нацията, даващи ни идентичност, и на тези, които възпитават поколенията след нас. Затова винаги трябва да пазим своите традиции, да познаваме нашия език, да уважаваме нашата история и да отстояваме истината за нея. Да бъдем благодарни на предците ни, да отдаваме почит и уважение на тези, които са ни учили, на тези които ни възвисяват чрез култура и изкуство!”.

   Историческо слово за създаването и създателите на славянската азбука изнесе доц. д-р Марко Златев.

 

   Със заповед на министъра на отбраната за принос в развитието на военнообразователната система с бинокъл бяха наградени професор д.н. инженер Венелин Терзиев от факултет „Общовойскови” и старши преподавател Валентина Енева от департамент „Чуждоезиково обучение”.

 

   

 

 

Назад