Началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Тодор Дочев участва в срещи в Плевен и Долна Митрополия

На 20 август 2014 г. началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Тодор Дочев се срещна с областния управител на Област Плевен арх. Бойко Балтаков и кметовете на общините Плевен – проф. д-р Димитър Стойков и Долна Митрополия – Поля Цоновска.

 

На срещите бе обсъдена необходимостта от осигуряване на общежитие за студентите от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. Решението на този въпрос би подпомогнало обучението на по-голям брой студенти от цялата страна. Бяха обсъдени и въпроси, свързани с възможностите за взаимодействие при бедствия, както и необходимостта в региона от различни специалисти, което е пряко свързано с реализацията на завършващите Военния университет.

Въпроси, свързани с медицинското осигуряване на курсантите от НВУ „Васил Левски”, по-късно бригаден генерал Дочев обсъжда със заместник-началника на Многопрофилна болница за активно лечение към Военномедицинска академия Боян Кучев. Бе обсъждана и възможността медицинските прегледи на кандидатите за курсанти да се извършват в болницата в Плевен.

 

Назад